oorsprong

De Australische terriër komt van oorsprong uit Australië. Ze zijn net als de wheaten terriër jachtdieren. Daardoor hebben ze ook een heel snel reactievermogen en een enorme sprongkracht. Ze werden gebruikt om schaapskuddes te drijven waarbij ze over de ruggen van de schapen van de ene zijde van de kudde naar de andere zijde liepen. De grote kraag van de Australische Terriër voorkwam dat hij gebeten werd als hij in de donkere en koele gangen van de mijnen werden gestuurd om slangen razendsnel te doden.

 

karakter

De aussie is een heel lief en spontaan dier. Ze zijn heel slim en super lief. Ze houden van knuffelen en spelen. Ondanks dat het kleine hondjes zijn hebben ze een heel aanwezig en sterk karakter. Je hebt er daarmee ook een vriendje voor het leven. Ze hebben wel een vrijbuiterig karakter en hebben een strikte aanpak nodig. Maar net als de wheaten moet je hem niet te hard straffen. Positief belonen werkt bij deze hond ook het beste. De Australische terrier is graag in de directe nabijheid van zijn baasje.

 

opvoeding

En aussie heeft zoals net gezegd veel aandacht en liefde nodig. Ze willen graag spelen en houden van andere honden. Het is verstandig om puppycursus met de aussie te volgen. De aussie zal altijd wat koppig blijven, maar dat is geen stoorzender. Ze houden van lekker wandelen en rennen.

 

verzorging

De aussie moet eens in de week gekamd worden. Daarnaast moeten ze eens in de 3 maanden naar de trimsalon. Ze moeten geplukt worden wat trouwens erg eenvoudig zelf te leren is. Wassen is niet tot nauwelijks nodig

 

kinderen

Aussies kunnen heel goed met kinderen. Ze zijn vriendelijk en zullen niet bijten.